Friday, March 29, 2013

Αμερικανός δημοσιογράφος πρoτείνει στην Apple να αγοράσει την Κύπρο και να τη μετονομάσει σε iCyprus!

Αμερικανός δημοσιογράφος πρoτείνει στην Apple να αγοράσει την Κύπρο και να τη μετονομάσει σε iCyprus!

Δίνοντας ρεσιτάλ κυνισμού, ο διάσημος (στις ΗΠΑ) δημοσιογράφος Charles Krauthammer αναρωτήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Fox News "γιατί δεν αγοράζει η Apple την Κύπρο;".

Η πρωτοφανής αυτή ατάκα συνοδεύτηκε και από άλλες "ομορφιές":

"Η Κύπρος είναι τόσο μικρή, άρα και το οικονομικό της πρόβλημα είναι μικρό. Τα χρέη της είναι μικρότερα από το ένα τέταρτο του αποθεματικού της Apple σε μετρητά. Θα μπορούσε να την αγοράσει και να την ονομάσει iCyprus ή κάτι τέτοιο. Θα γινόταν ένα εξαιρετικό campus της Apple αυτό το νησί."

Διαβάζοντας την ιστορία του κυρίου Krauthammer, μάθαμε ότι είναι φανατικός Ρεπουμπλικανός, ορκισμένος εχθρός του Obama, ευέξαπτος, πολεμοχαρής, πολυλογάς και διαθέτει φαρμακερή γλώσσα και πένα. Ο Krauthammer, βραβευμένος με Pulitzer το 1987 για τη σχολιογραφική στήλη του στην εφημερίδα Washington Post, προφανώς και κάνει χιούμορ. Προφανώς και αγνοεί το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου, της Ελλάδας, της Νότιας Ευρώπης.

Και απ' ότι φαίνεται, παίρνει ως αφορμή τη χρεωκοπία της Κύπρου για να σχολιάσει το τεράστιο απόθεμα μετρητών της Apple. Το πάνελ του δελτίου ειδήσεων γελάει. Μια ξανθιά παρουσιάστρια αναρωτιέται "αν ακούει η Apple αυτήν την πρόταση...".


Ως άνθρωπος των media όμως, και με τόσο μεγάλη εμπειρία σε τεράστια εκδοτικά "μαγαζιά", θα έπρεπε να ξέρει ότι χιούμορ δεν γίνεται εις βάρος λαών. Είναι ρατσιστικό και απρεπές. Οι Κύπριοι μπορεί να είναι λίγοι και η χώρα τους "φύλλο ριγμένο στο πέλαγο", αλλά είναι άνθρωποι που τώρα υποφέρουν. Είτε είναι 1 εκατομμύριο οι πολίτες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, είτε είναι 314 εκατομμύρια (ο πληθυσμός των ΗΠΑ), ο σεβασμός προς τους υποφέροντες πρέπει να είναι ο ίδιος.

Στο video που ακολουθεί απολαύστε τον ατσαλάκωτο κύριο Charles Krauthammer (αυτός με το κομοδινί μαλλί) να προτείνει στην Apple πού να στήσει το νέο της campus...




πηγή

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment