Wednesday, August 28, 2013

Δολοφονήθηκε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του Καυκάσου..(Βίντεο)




Νεκρός από τα πυρά αγνώστων έπεσε το πρωί ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ιγκουσετίας Αχμέντ Κοτίεφ. Βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όταν κάποιοι το σταμάτησαν και το γάζωσαν κυριολεκτικά.

Η Ιγκουσετία είναι ρωσική Δημοκρατία στην περιοχή του Καυκάσου. Το περιστατικό επιτείνει την διεθνή ανησυχία για την ασφάλεια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο γειτονικό Σότσι.

"Αυτή τη στιγμή οι έρευνες για τα αίτια της δολοφονίας στρέφονται πρωτίστως στο επάγγελμα και την δράση του ως επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας. Και κυρίως με την προσωπική ενασχόλησή του για την επανόρθωση των σχέσεων με τους πρώην αντάρτες", είπε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Ιγκουσετίας Γιουνούς-Μπεκ Εφκούροφ.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε γίνει και σε βάρος του απόπειρα δολοφονίας το 2009.

Ο Αχμέντ Κοτίεφ και ο οδηγός του δολοφονήθηκαν σε κεντρικό δρόμο που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη Ναζράν, την μεγαλύτερη της Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι ήταν αδύνατο να προλάβουν να αντιδράσουν...

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment