Friday, June 28, 2013

Τέσσερα υπέροχα χρόνια. Του Πιτσιρίκου

Τέσσερα υπέροχα χρόνια. Του Πιτσιρίκου

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, το μηνιαίο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά 30% -κατά μέσο όρο- τα τέσσερα τελευταία χρόνια, οπότε, εσύ νομίζεις πως το ετήσιο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 360% αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είσαι στουρνάρι στα μαθηματικά.

Το 30% των ελληνικών νοικοκυριών είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται περισσότερο από 50%, οπότε δεν είναι και τόσο νοικοκυριά πια.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες δηλώνει ότι τα τελευταία 4 χρόνια κάποιο μέλος της οικογένειάς του έχει χάσει την δουλειά του, ενώ δηλώνει επίσης πως πέθανε ο παππούς ή η γιαγιά αλλά δεν δήλωσαν τον θάνατό τους και τους φυλάνε στον καταψύκτη για να παίρνουν τη σύνταξη, οπότε το απολυμένο μέλος της οικογένειας κάθεται στο σπίτι, παίρνει τη σύνταξη της γιαγιάς και την περνάει ζωή και κότα.

Μία στις 15 οικογένειες υποχρεώθηκε λόγω των οικονομικών συνθηκών να αλλάξει κατοικία, ενώ άλλες 4 στις 15 οικογένειες δεν είχαν χρήματα για μετακόμιση -οπότε κάθονται στο παλιό σπίτι και δεν πληρώνουν το νοίκι- και οι υπόλοιπες 10 στις 15 οικογένειες μένουν στο σπίτι τους και περιμένουν ταμπουρωμένες την τράπεζα να έρθει να τους το πάρει.

Οι μεγαλύτερες περικοπές εξόδων στα νοικοκυριά έγιναν στην ένδυση και την υπόδηση (70,2%) αλλά αυτό είναι καλό γιατί το είχαμε παραγαμήσει με τα λούσα, αφού, αν κρίνω από τον εαυτό μου, τα σπίτια μας είχαν γίνει βεστιάρια.

Πέρσι έστειλα δέκα τεράστιες βαλίτσες με ρούχα στην Ουκρανία -για να ντυθούν οι πτωχούληδες-, ενώ φέτος λέω να στείλω και τα υπόλοιπα, αφού έχω ακόμα ρούχα για να ντυθεί ολόκληρο σύνταγμα πεζικού αλλά φοράω όλο τον χρόνο μόνο δυο παντελόνια και δυο μπλούζες επειδή είμαι αναρχοάπλυτος και μου αρέσει να κυλιέμαι στη λάσπη σαν τα γουρούνια.

Αν επισκεφτείτε την Ουκρανία, να ξέρετε πως τα ρούχα που βλέπετε να φοράνε οι Ουκρανοί είναι δικά μου. Αν σας αρέσει κάτι, γδύστε τους και πάρτε το.

Κατά 70,4% έχουν περικοπεί τα έξοδα για αγορές για το σπίτι και έξοδα συντήρησης σπιτιού αλλά κι αυτό είναι καλό, αφού θα στο πάρει που θα στο πάρει η τράπεζα, καλύτερα να στο πάρει ρημάδι.

Τα έξοδα για ψυχαγωγία έχουν μειωθεί κατά 70,2 % αλλά οι Έλληνες εννοούν ψυχαγωγία τα σκυλάδικα, οπότε καλύτερα που έκοψαν τα σκυλάδικα γιατί αφενός ήταν όλοι σαν νταλικέρηδες και αφετέρου προλάβαμε να πληρώσουμε τις πλαστικές της Άντζελας και τα νέα μαλλιά του Πανταζή, οπότε έχουμε εκπληρώσει το κοινωνικό μας έργο.

Κατά 69,5% έχουν μειωθεί τα έξοδα για ταξίδια και διακοπές αλλά είχε παραγίνει το κακό να συναντάς άπειρους Ελληναράδες στα πιο όμορφα μέρη και να σου χαλάνε την ατμόσφαιρα, ενώ τώρα πάμε διακοπές μόνο εμείς οι ζάπλουτοι του διεθνούς τζετ σετ, και οι υπόλοιποι κάθονται στα σπίτια τους και κάνουν το σκατό τους παξιμάδι.

Κατά 25,4% έχουν μειώσει οι Έλληνες τα έξοδα για διατροφή αλλά αυτά θα τα γλιτώσουν από τα έξοδα για τους γιατρούς, αφού είχαν γίνει όλοι τόφαλοι και ήταν μέσα στη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες έχουν εστιάσει την προσοχή τους μόνο στα απαραίτητα, ενώ, πριν την χρεοκοπία, αγόραζαν ό,τι μαλακία έβρισκαν μπροστά τους.

Οι Έλληνες αναζητούν πια εναλλακτικές προσφορές πριν αγοράσουν ένα προϊόν και το ψάχνουν πολύ, οπότε καταλαβαίνουμε πως αυτά που γλιτώνουν από την τιμή του προϊόντος τα πληρώνουν σε βενζίνες για να πάνε από την Πεντέλη στην Πετρούπολη που το έχει πιο φθηνά.

Εξαιτίας της κρίσης, μόνο ένας στους επτά Έλληνες μπορεί να αποταμιεύει, ενώ οι υπόλοιποι έξι τον περιμένουν έξω από την τράπεζα για να του ανοίξουν το κεφάλι και να του πάρουν το πορτοφόλι.

Από την έρευνα προκύπτει το εύρημα πως οι Έλληνες είναι λιγότερο αγχωμένοι απ' ό,τι ήταν πριν ένα χρόνο και αυτό, λέει, είναι αισιόδοξο, αλλά εγώ δεν το βρίσκω καθόλου αισιόδοξο γιατί ξέρω πως οφείλεται αποκλειστικά στα χάπια που σε κάνουν να τα βλέπεις όλα υπέροχα.


πηγή

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment