Tuesday, May 27, 2014

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τους υπευθύνους για την κατάρρευση κτιρίου

«Ψεκάστε, σκούπίστε... εκτελέσατε».
Με συνοπτικές διαδικασίες «αποδόθηκε δικαιοσύνη» για την κατάρρευση υπό κατασκευή κτιρίου στην Πιονγιάγνκ.

«Ψεκάστε, σκούπίστε... εκτελέσατε». Αυτή αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι η γραμμή που ακολουθεί ο ηγέ της της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με αφορμή την κατάρρευση υπό κατασκευή κτιρίου στην Πιονγιάγνκ. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να επιθεωρήσει χαμογελαστός ένα εργοστάσιο παραγωγής γυαλιού.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Shimbun ο Κιμ οδήγησε ενώπιον του εκτελεστικού αποσπάσματος τους τέσσερις μηχανικούς που ήταν επικεφαλή των εργασιών στο κτίριο. Καλύτερη ήταν η τύχη του στρατιωτικού που ήταν υπεύθυνος για όλο το σχέδιο καθώς δεν εκτελέστηκε αλλά εστάλη σε φυλακή.

Πηγές από τη Βόρεια Κορέα μετέδιδαν τις προηγούμενες ημέρες ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε να κοιμηθεί λόγω της τραγωδίας με τους εκατοντάδες νεκρούς από την πτώση του 23-οροφου κτιρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ίδια ιαπωνική εφημερίδα μπορεί τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης να είναι άγνωστα αλλά ως πιθανότερη εκδοχή φέρεται η πρόχειρη κατασκευή καθώς συχνά εργοδηγοί και εργάτες κλέβουν ατσάλι και τσιμέντο για να το πουλήσουν στη «μαύρη αγορά».
 protothema.gr


Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment