Saturday, August 30, 2014

Θα ζήσει σε παγόβουνο μέχρι αυτό να λιώσει

perierga.gr - Ιταλός εξερευνητής θα ζήσει για 1 χρόνο σε παγόβουνο που λιώνει!Ο Άλεξ Μπελίνι σκοπεύει να ζήσει μόνος σε ένα παγόβουνο που λιώνει στα ανοιχτά των ακτών της Γροιλανδίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να υπογραμμίσει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.....
Η δράση του Μπελίνι έρχεται σε � �ια φάση που πληθαίνουν οι έρευνες για την απομείωση των πάγων της Αρκτικής. Ο Ιταλός εξερευνητής έχει ήδη τρέξει 23.000 χιλιόμετρα σε Μαραθώνιους δρόμους ανά τον κόσμο, έχει διασχίσει μόνος του τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά το τελευταίο του σχέδιο μοιάζει πιο ριψοκίνδυνο από ποτέ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, την άνοιξη του 2015 σκοπεύει να βρει ένα κατάλληλο παγόβουνο στις νότιες περιοχές της Γροιλανδίας, όπου θα παραμείνει για ένα χρόνο καθώς ο παγωμένος όγκος θα λιώνει. Εφοδιασμένος με προμήθειες 300 κιλών ξηράς τροφής, ο Μπελίνι θα κατοικεί μέσα σε μια ειδική κάψουλα από Κέβλαρ. Όταν πάγος λιώσει και αναγκαστεί να εγκαταλείψει το παγόβουνο, θα ανοιχτεί με την κάψουλα στον ωκεανό όπου θα οργανωθεί επιχείρηση διάσωσής του. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο παγόβουνο, ο Ιταλός ερευνητής θα παρατηρήσει τις κλιματικές αλλαγές από πρώτο χέρι χάρη σε εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό που ενεργειακά θα τροφοδοτείται από ένα σύστημα που θα μετατρέπει την ενέργεια τω ν μυών του σε ηλεκτρισμό.
perierga.gr - Ιταλός εξερευνητής θα ζήσει για 1 χρόνο σε παγόβουνο που λιώνει!
Στόχος του είναι να αποδείξει ότι ο ρυθμός τήξης των πάγων στην περιοχή έχει επιταχυνθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Πέρα από το επιστημονικό ενδιαφέρον, η δράση του θα έχει και συμβολική αξία καθώς θα αντιπροσωπεύει την κατάσταση της ίδιας της ανθρωπότητας που πορεύεται στον χωροχρόνο πάνω σε έναν πλανήτη/πλεούμενο που βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.
perierga.gr - Ιταλός εξερευνητής θα ζήσει για 1 χρόνο σε παγόβουνο που λιώνει!


πηγή: econews.gr

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment