Thursday, June 28, 2012

Κρίσιμη συνεδρίαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου

 
Παράθυρο ελπίδας για τους ασφαλισμένους που επί εβδομάδες ταλαιπωρούνται και αγωνιούν για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα ανοίγει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ότι δέσμευσε 126,9 εκατ. ευρώ και από σήμερα, Πέμπτη και έως τις 5 Ιουλίου θα εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για τον μήνα Απρίλιο.





Εντός της ημέρας συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για να αποφασίσει αν θα βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις, που άρχισαν στις 23 Μαΐου. Φαρμακευτικοί σύλλογοι της περιφέρειας και ο σύλλογος του Πειραιά έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις και χορηγούν κανονικά φάρμακα με πίστωση.

Τα φαρμακεία του Πειραιά σήκωσαν τις τελευταίες ημέρες το βάρος του συνόλου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές και τα ράφια να αδειάζουν από φάρμακα.

Τα προβλήματα πάντως δεν τελειώνο� �ν εκεί, καθώς ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών έχει χτυπήσει καμπανάκι για τις σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ελλείψεις αρχίζουν από τα υλικά και τα φάρμακα ενώ φθάνουν μέχρι και τα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής χρήσης σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία.



Πηγή: http://greekznews.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment