Πλώρη για τα αμερικανικά σχολεία βάζει το ελληνικό γιαούρτι αφού το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα για την προσθήκη του στα σχολικά γεύματα...
Σύμφωνα με το ethnos.gr, το πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής του ελληνικού γιαουρτιού αναμένεται να ξεκινήσε� � τον επόμενο Απρίλιο, αρχικά στα σχολεία της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια των υπολοίπων πολιτειών.
Μάλιστα, να το πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, τότε το ελληνικό γιαούρτι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μόνιμη βάση στη λίστα με τις τροφές που αγοράζουν οι αμερικανικές αρχε για τα σχολικά γεύματα.
Η πρόταση υλοποιείται ύστερα από εισήγηση του γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ζήτησε την τροποποίηση του σχολικού μενού έτσι ώστε να εισαχθεί το ελληνικό γιαούρτι, τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτε ΐνη ως εναλλακτικό του κρέατος.
Με την κίνηση αυτή το ελληνικό γιαούρτι θα μπορούσε να έχει δυναμική παρουσία στα αμερικανικά σχολεία, κάτι που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις επιχειρήσεις ελληνικού γιαουρτιού που γνωρίζουν άνθηση στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως εταιρείες όπως οι Chobani, Fage, Alpina, έχουν μερίδιο περίπου 70% της αγοράς ελληνικού γιαουρτιού που υπολογίζεται στα έξι δισ. δολάρια σε όλη την αμερικανική επικράτεια.
Σύμφωνα με το ethnos.gr, το πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής του ελληνικού γιαουρτιού αναμένεται να ξεκινήσε� � τον επόμενο Απρίλιο, αρχικά στα σχολεία της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια των υπολοίπων πολιτειών.
Μάλιστα, να το πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, τότε το ελληνικό γιαούρτι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μόνιμη βάση στη λίστα με τις τροφές που αγοράζουν οι αμερικανικές αρχε για τα σχολικά γεύματα.
Η πρόταση υλοποιείται ύστερα από εισήγηση του γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ζήτησε την τροποποίηση του σχολικού μενού έτσι ώστε να εισαχθεί το ελληνικό γιαούρτι, τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτε ΐνη ως εναλλακτικό του κρέατος.
Με την κίνηση αυτή το ελληνικό γιαούρτι θα μπορούσε να έχει δυναμική παρουσία στα αμερικανικά σχολεία, κάτι που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις επιχειρήσεις ελληνικού γιαουρτιού που γνωρίζουν άνθηση στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως εταιρείες όπως οι Chobani, Fage, Alpina, έχουν μερίδιο περίπου 70% της αγοράς ελληνικού γιαουρτιού που υπολογίζεται στα έξι δισ. δολάρια σε όλη την αμερικανική επικράτεια.
Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment