Saturday, February 28, 2015

Η απάντηση Βαρουφάκη για τον "τσακωμό" με τον Ντάισελμπλουμ

Ένα δημοσίευμα του Business Insider με τον τίτλο «Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών παραλίγο να έρθει στα χέρια με τον πρόεδρο του Eurogroup» προκάλεσε την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έδωσε την απάντησή του μέσω twitter.
Η απάντηση Βαρουφάκη για τον τσακωμό με τον Ντάισελμπλουμ
«Έχω άσχημα νέα για εσάς. Το ρεπορτάζ σας είναι ψεύτικο. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια στιγμή ανάμεσα στον Γερούν κι εμένα. Λυπάμαι που σας απογοητεύω», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Το άρθρο του Business Insider επικαλείται δημοσίευμα της γαλλικής Liberation το οποίο έκανε λόγο για σφοδρή  αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βαρουφάκης και του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem την Δευτέρα το απόγευμα. Ως αποτέλεσμα της λεκτικής διαμάχης, παραλίγο να υπάρξει και «θερμό επεισόδιο» μεταξύ των δύο αντρών, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα η οποία παραθέτει κα ι διαλόγους μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του Jeroen Dijsselbloem, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην θέλει να συνομιλεί πλέον με τον Έλληνα ομόλογό του.
Ένα ενδεικτικό απόσπασμα της Liberation το οποίο παραθέτει το Business Insider είναι το εξής:
«Ψεύτη! », φώναξε Γιάννης Βαρουφάκης,  γεμάτος οργή. Ο Jeroen Dijsselbloem, συνηθισμένος στην ευγένεια που υπάρχει συνήθως στις συνεδριάσεις του Eurogroup, έμειν� � ακίνητος. Ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup φαινόταν εύθραυστος απέναντι στον μυώδη Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος από άποψη φυσικής κατάστασης μοιάζει με τον Bruce Willis. «Ήταν απίστευτο. Πραγματικά πίστευα ότι θα έρθουν στα χέρια», δήλωσε ένας μάρτυρας του σκηνικού».
Πηγή: enikonomia.gr

Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment