Wednesday, November 28, 2012

Δημοσιεύμα ΣΟΚ απο τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων : Αποψιλόνεται η ΕΛ.ΑΣ οργιάζουν τα κυκλώματα

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της Ένωσης Αστυνομικών Ιωαννίνων .
ΑΠΟΨΙΛΏΝΕΤΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΚΛΏΜΑΤΑ ΟΡΓΙΆΖΟΥΝ!

Αποθήκη …ναρκωτικών έχει καταστεί η Ήπειρος.


• Τις άμεσες και πολύ σοβαρές επιπτώσεις που έχει στα αποτελέσματα της αστυνομίας στην Ήπειρο και στα Γιάννινα η υποχρεωτική απόσπαση αστυνομικών μας στον Έβρο, αναδεικνύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. 
Σε χθεσινή επιστολή της προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παραθέτει αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς η επαρκέστερη στελέχωση των υπηρεσιών, εγγυάται την καλύτερη θωράκιση των συνόρων με την Αλβανία, την αποτελεσματικότερη δράση της Αστυ­νομίας, άρα και την προστασία των πολιτών. 

Συγκεκριμένα, τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όταν ο αριθμός των αποσπασμένων στον Έβρο ήταν 250 άτομα μόνο από τα Γιάννινα (και περί τα 500 απ' όλη την Ήπειρο), κατασχέθηκαν τον πρώτο μήνα περίπου 4 γραμμάρια χασίς και 11 δενδρύλλια ενώ τον δεύτερο μήνα περίπου 117 κιλά  χασίς.
Αντιθέτως, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, που ο αριθμός των αποσπασμένων στον Έβρο ήταν μόλις 70 (είχαν αυξηθεί αυτοί που επέστρεψαν δηλαδή), τον πρώτο μήνα κατασχέθηκαν περίπου 664 κιλά χασίς, ενώ τον δεύτερο, μέχρι και σήμερα, έχει κατασχεθεί περίπου 1 τόνος και 200 κιλά από την ίδια ουσία!
Γίνεται λοιπόν, εύκολα αντιληπτό, πως όταν οι υπηρεσίες στα Γιάννινα και στην Ήπειρο είναι στελεχωμένες (τουλάχιστον επαρκώς), οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ όταν έχουν αποψιλωθεί, η… συγκομιδή των ναρκωτικών είναι πενιχρή. 

Αποθήκη ναρκωτικών… 
Βέβαια, το ότι η Ήπειρος είναι σταυροδρόμι διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, οφείλεται και στην γεωγραφική της θέση (είναι πολύ κοντά με την Αλβανία, απ' όπου και οι περισσότερες ποσότητες), με αποτέλεσμα, τα πάσης φύσεως κυκλώματα να επιλέγουν την περιοχή μας, όχι μόνο ως πέρασμα, αλλά και ως… αποθήκη ναρκωτικών. 
Τα τελευταία περιστατικά, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ,το αποδεικνύουν, αφού κατά καιρούς ανακαλύπτονται παρατημένα ναρκωτικά στις λεγόμενες «καβάτζες», μέχρις ότου τα κυκλώματα τελειώσουν με τις όποιες λεπτομέρειες και αποφασίσουν να τα διοχετεύσουν, είτε στις ελληνικές πιάτσες, είτε στις Ευρωπαϊκές.  Μάλιστα, πλέον οι ποσότητες για τις οποίες μιλάμε δεν περιορίζονται σε κιλά, αλλά σε τόνους. 

Διασυνοριακή συνεργασία…
Κι ενώ τις περισσότερες φορές τα κυκλώματα ξεκινούν από την Αλβανία, όλο το βάρος πέφτει στις εδώ αστυνομικές Αρχές, που επωμίζονται τις επικίνδυνες επιχειρήσεις, για την εξάρθρωσή τους. 
Τι κι αν γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων με εκπροσώπους των Αλβανικών Αστυνομικών Αρχών; Το αποτέλεσμα είναι ένα:  Τη… νύφη πληρώνει η Ελλάδα, με τους τόνους χασίς που φτάνουν στην χώρα μας, ενώ το εξοργιστικό είναι ότι όλες αυτές οι χασισοφυτείες καλλιεργούνται κυριολεκτικά κάτω από την μύτη της Αλβανικής Αστυνομίας. 

Χώρα «τράνζιτ»…
Η αλβανική μαφία, όπως ανέφερε η «Καθημερινή» εκμεταλλεύεται, πρώτον, την αδυναμία των ελληνικών αρχών να… σφραγίσουν την ελληνοαλβανική μεθόριο και, δεύτερον, την απουσία ελέγχων στις εντός Σένγκεν μετακινήσεις, όπως το ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιταλία, συνήθως μέσω Ηγουμενίτσας ή Πατρών. Έτσι η χώρα μας χρησιμοποιείται ανενόχλητα ως… αποθήκη ναρκωτικών! Μια σειρά από υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι Αλβανοί κακοποιοί χρησιμοποιούν ως χώρα… transit την Ελλάδα για τη μεταφορά ναρκωτικών στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Τι θα γίνει;.. 
Τέλος, στην επιστολή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων ζητά να πληροφορηθεί τι μέλλει γενέσθαι με τις επικείμενες αποσπάσεις μελών της στον Έβρο, την περίοδο των εορτών. 
Όπως αναφέρει, σε λιγότερο από δέκα ημέρες τελειώνουν οι αποσπάσεις και στο επόμενο δίμηνο μεσολαβούν εορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων. Όμως, ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση, για το αν θα συνεχιστούν οι αποσπάσεις, για τον αριθμό των αποσπασμένων, για το από ποιες Αστυνομικές Διευθύνσεις θα προέρχονται κ.α. 
iasonmpimpos.blogspot.grΔημοσιεύτηκε σήμερα 27/11/2012 στην Τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ --> -->



Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment