Wednesday, July 25, 2012

Ο μακελάρης του Ντένβερ


Ο μακελάρης του Ντένβερ
Σκίζει στα ταμεία η νέα ταινία του Μπάτμαν, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Ντ� �νβερ του Κολοράντο. Ένας 24χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε 12 θεατές της ταινίας, ενώ τραυμάτισε δεκάδες άλλους. Ο δράστης -που ονομάζεται Τζέιμς Χολμς- είχε μαζί του δυο πιστόλια, μια καραμπίνα και ένα ημιαυτόματο αλλά δεν προκάλεσε υποψίες γιατί οι άλλοι θεατές της ταινίας είχαν μαζί τους όλμους και μπαζούκας.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης είχε μεταμφιεστεί σαν τον Τζόκερ -τον εχθρό του Μπάτμαν- και είχε βάψει τα μαλλιά του πορτοκαλί, με αποτέλεσμα οι θεατές της ταινίας να νομίζουν πως πρόκειται για διαφημιστικό τρικ της ταινίας και να του χαμογελάνε σαν χάνοι, ενώ αυτός τους τίναζε τα μυαλά στον αέρα.

Οι συμμαθητές του δράστη δεν θυμούνται πολλά απ' αυτόν, επειδή είναι καπιταλιστικά γουρούνια και νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους.

Στη γειτονιά του, οι κάτοικοι χαρακτήρισαν τον Χολμς «μοναχικό», οπότε δεν αποκλείεται να καθάρισε δώδεκα νοματαίους επειδή πήγαν ζευγαρωμένοι ή με παρέα στον κινηματογράφο, ενώ αυτός ήταν μπακούρι και είχε τον ανθρωποδιώχτη.

Μια νεαρή γυναίκα που θυμόταν τον Χολμς από το Γυμνάσιο -μάλλον επειδή την άφηνε να αντιγράφει από την κόλλα του στις εξετάσεις- είπε πως της είχε φανεί παράξενο ότι ο Χολμς ταυτιζόταν με τους κακούς στις ταινίες δράσης, ενώ αυτοί που ταυτίζονταν με τους καλούς στις ταινίες βομβάρδιζαν άμαχους στο Βελιγράδι και ορφανοτροφεία στο Ιράκ, οπότε είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι, τίμιοι οικογενειάρχες και αξιοσέβαστα πρόσωπα στην κοινωνία.

Η επίθεση στον κινηματογράφο του Ντένβερ έχει θορυβήσει την αμερικανική κοινωνία και ήδη ετοιμάζεται η ταινία με θέμα το μακελειό που αναμέται να σπάσει τα ταμεία.

Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει -τιμής ένεκεν- στο Ντένβερ και θα ανατιναχτεί ο κινηματογράφος.

Πάντως, αρκετοί Αμερικανοί υποστηρίζουν πως πρέπει να καταργηθεί επιτέλους το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, αν και οι περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως πρέπει να καταργηθούν οι κινηματογράφοι.

Ο δικηγόρος του Χολμς δήλωσε πως ο πελάτης του είναι αθώος επειδή καθάρισε την κοινωνία από μερικούς καθυστερημένους που πάνε και βλέπουν τον Μπάτμαν, αντί να πάνε να δούνε καμιά ταινία του Φελίνι ή του Μπέργκμαν να ξεστραβωθούν τα ζώα.

(Ο «μακελάρης του Ντένβερ» είναι συνέχεια του «μακελάρη της Νορβηγίας» – ακριβώς ένα χρόνο μετά. Ραντεβού του χρόνου τον Ιούλιο με τον «μακελάρη της Ελλάδας». Αυτοί οι «μακελάρηδες» βοηθούν να ξεχνάει το παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό τους πραγματικούς μακελάρηδες. )





πηγή

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment