Wednesday, July 25, 2012

Επί τάπητος τα ανοιχτά μέτωπα του υπουργείου Εργασίας

Όλα τα ανοιχτά ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο τετ-α-τετ με τη τρόικα αναμένεται να συζητηθούν κατά την διάρκεια της συνάντησης του αρμόδιου υπουργού, Ιωάννη Βρούτση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σήμερα στη μια το μεσημέρι.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, βρίσκεται στο υπουργείο από την προηγούμενη εβδομάδα, εξετάζοντας την πορεία των εργασιακών σχέσεων και την κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να σηκώσει το κύριο βάρος της προσπάθειας για την εξοικονόμηση των 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014, προχωρώντας σε περικοπές, τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της «εξοικονόμησης πόρων με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη» κατά την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται:

•Η εξοικονόμηση περίπου 2 δισ. ευρώ από την επιβολή χαμηλότερου πλαφόν στα 2.400 ευρώ σε μικτές συντάξιμες αποδοχές. Δηλαδή, σωρευτικά για τις αποδοχές από οποιαδήποτε συνταξιοδοτική πηγή. Έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν και περισσότεροι από 200.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν διπλές συντάξεις.



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment